Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Να καταβάλει το κράτος τα 9 δις ευρώ, που χρωστάει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Να καταβάλει το κράτος τα 9 δις ευρώ, που χρωστάει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Να αξιοποιηθούν για δημόσια έργα και παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών

Σήμερα, οι οφειλές του κράτους προς τους Δήμους ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση, αντί να καταβάλει τα οφειλόμενα, σπρώχνει τις Δημοτικές αρχές να πάρουν δάνεια για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες και την πληρωμή των εργαζομένων.
Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Δήμαρχοι που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνησαν στην περικοπή των εσόδων των δήμων, κατά 1,2 δισ. Ευρώ, σε εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας. Δεν διεκδικούν τις οφειλές του κράτους.
Οι Δημοτικές αρχές Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) και Μαγούλας (ΠΑΣΟΚ) εφάρμοσαν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρατούν ομήρους δεκάδες συμβασιούχους. Ιδιωτικοποίησαν δημοτικές υπηρεσίες. Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, παραχωρούν σε ιδιώτες το Αθλητικό Κέντρο και το Εργοστάσιο Λιπασματοποίησης.
Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελευσίνας, άνοιξαν τον δρόμο για τις επεκτάσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΠΕΤΡΟΛΑ). Αφήνουν ανενόχλητο τον ΤΙΤΑΝ να καταστρέφει την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης. Ευθύνονται που σε Ελευσίνα και Μαγούλα δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός.
Στηρίζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με τον οποίο ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα νέα μεγαλύτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά σχήματα εξυπηρετούν το στόχο να αποκτήσουν οι Δήμοι αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα για να αναπτύσσουν συνεργασίες με επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα αλώσουν δημόσιες υπηρεσίες.
Στις εκλογές του Νοέμβρη, το κριτήριο της ψήφου είναι καθαρά πολιτικό. Δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της.
Η ψήφος στις εκλογές είναι όπλο στα χέρια σου. Μην την χαραμίσεις. Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που στηρίζεται από ΝΔ – Λ.Α.ΟΣ.
Στήριξε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Συμβούλους αγωνιστές. ΟΧΙ «φίλους» των βιομηχάνων. ΌΧΙ διαχειριστές της κυβερνητικής πολιτικής.
Ενίσχυσε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Βοήθησε να διαμορφωθεί μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δυνάμωσε
τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ελευσίνας – Μαγούλας
με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Βαρδαβάκη