Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ

και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για τις λαϊκές οικογένειες

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες τρανταχτές ανατιμήσεις σε όλους τους φόρους κατανάλωσης και μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του 11% στον υψηλό συντελεστή του 23% του ΦΠΑ από το 2011.

Ετοιμάζεται να αυξήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 21 στα 410 ευρώ για τα χίλια λίτρα. Η πρόσθετη επιβάρυνση για κάθε λαϊκή οικογένεια, για κατανάλωση χιλίων λίτρων, θα φθάσει τα 400 ευρώ.

Μετά από «αίτημα» των Βιομηχάνων, η κυβέρνηση σπεύδει να κατεβάσει τη φορολογία για τα διανεμόμενα κέρδη από το 40% που είναι σήμερα στο 24% και τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% που είναι σήμερα στο 20%.

Το 1ο εξάμηνο 2010, τα κέρδη 265 μεγάλων επιχειρήσεων έφθασαν τα 4,7 δις ευρώ. Η κυβέρνηση δίνει 25 δις ευρώ στους τραπεζίτες. Μοιράζει στους μεγαλοεπιχειρηματίες 17,2 δισ. ευρώ με το ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο. Δίνει στους μεγαλοεργολάβους δίνει 6 δισ. ευρώ με τις «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα». Επιδοτεί με 4 δισ. ευρώ για απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές.

Βγάλε συμπεράσματα:

Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, με τη στήριξη ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ δεν έχουν τελειωμό. Υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυξάνουν τη φτώχεια για τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Να σταματήσει το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Την κρίση και τα ελλείμματα να τα πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες.

Διεκδίκησε μαζί μας

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δωρεάν κοινωνικές Υπηρεσίες.
  • Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργία και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Φορολόγηση με 45% των κερδών του κεφαλαίου.

Με τον αγώνα και την ψήφο μας στις Τοπικές Εκλογές να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Δυνάμωσε

τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ