Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Μαγούλα

Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Μαγούλα

Ζούμε και εργαζόμαστε σε περιοχή υποβαθμισμένη με μεγάλη μόλυνση και συχνά εργατικά ατυχήματα, όπου οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκέστατες και δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας για δωρεάν, υψηλού επιπέδου υγειονομική φροντίδα.

Στη Μαγούλα, δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας.

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει και το Θριάσιο νοσοκομείο.

Αιτία είναι η χρόνια πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων νοσοκομείων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αν εσύ ή η οικογένεια σου χρειαστείτε υγειονομική περίθαλψη, θα ταλαιπωρηθείς αδικαιολόγητα ή θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη ή και τα δύο μαζί.

θα ταλαιπωρηθείς στα Επείγοντα του Θριασίου Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης προσωπικού. Θα σου κλείσουν ραντεβού μετά από μήνες στο τακτικά ιατρεία

● αν νοσηλευθείς - μπορεί και σε ράντζο - θα πληρώσεις για αποκλειστική, γιατί αντιστοιχούν ένας ή δύο νοσηλευτές ανά 30 - 40 ασθενείς

Ευθύνες έχουν η Δημοτική αρχή Μαγούλας και η Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

Αδιαφόρησαν για την ανυπαρξία Κέντρου Υγείας και για την απαράδεκτη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων για υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

Βγάλε συμπεράσματα:

Πληρώνεις φόρους, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία, συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Κάθε χρόνο σε αναγκάζουν να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Μη δεχτείς να συνεχίζεται η κοροϊδία σε βάρος σου.

Το κράτος δεν προχωρεί στην δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μαγούλα, όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν αποφασίσει να παραδώσουν τον τομέα της Υγείας στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα προβλήματα θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Η ευθύνη για την Υγεία μεταφέρεται στην Τοπική Διοίκηση. Για να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση για παροχή δωρεάν Υπηρεσιών Υγείας στις λαϊκές οικογένειες. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το κόστος λειτουργίας των σημερινών δημόσιων υπηρεσιών θα μεταφερθεί στις λαϊκές οικογένειες, με αυξημένους δημοτικούς φόρους, τροφεία, νοσήλεια κ.λ.π.

Διεκδίκησε μαζί μας

Δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στη Μαγούλα.

● Αναβάθμιση και στελέχωση του Θριασίου νοσοκομείου

● Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Δυνάμωσε

τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ http://laikisyspeirosieleysina-magoyla.blogspot.com