Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Θερίζει η ανεργία στη Δυτική Αττική

Θερίζει η ανεργία στη Δυτική Αττική

Ξεπέρασε το 32,5% στους νέους και το 14,8% στις γυναίκες

Δεν υπάρχει σήμερα εργατική οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι ξεπερνούν τις 600.000 και το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει το 12%. Η ανεργία είναι μεγαλύτερη στους νέους και στις γυναίκες.

Η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάθε εργάτη και εργάτριας. Η σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα καταργείται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην "ανταγωνιστικότητα", στην αύξηση των κερδών της εργοδοσίας.

Με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, θα απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομαρχίες. Οι Δημοτικές αρχές Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) και Μαγούλας (ΠΑΣΟΚ) κρατούν ομήρους 80 περίπου συμβασιούχους. Στο Δήμο Ελευσίνας υπάρχουν 280 κενές οργανικές θέσεις εργασίας.

Η αλήθεια για τα αίτια της ανεργίας

Η πηγή της ανεργίας είναι η δίψα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Εντατικοποιούν συνεχώς την εργασία και αξιοποιούν την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, ώστε με λιγότερους εργάτες να βγαίνει μεγαλύτερη παραγωγή, αντί να μειώνεται ο χρόνος εργασίας και να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας.

Την ανεργία αυξάνουν το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η χρεοκοπία μικρών καταστημάτων που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό με τις πολυεθνικές

Διεκδίκησε μαζί μας

Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων:

u Επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, για όλο το διάστημα ανεργίας.

u Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις οικογένειες των ανέργων.

u Πάγωμα των δανείων των ανέργων.

u Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος σε Δήμους και Νομαρχίες.

u Φορολόγηση με 45% των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες:

Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων

Κρατική στήριξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των αυτοαπασχολουμένων

Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών προς όφελος του λαού.