Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας

Οι Τοπικές Εκλογές τον Νοέμβρη 2010, θα γίνουν σε μια περίοδο, που θα είναι ακόμα πιο φανερές οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες ήδη δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Δυσκολεύονται να πληρώσουν την δόση του δανείου ή το ενοίκιο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, τα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους.

Τα λαϊκά προβλήματα θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Η αλλαγή της διοικητικής δομής ολοκληρώνει την μετατροπή της Τοπικής «Αυτοδιοίκησης» σε κρατικό μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΜΕ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»:

· ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

· ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

· ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

· ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

· ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μπροστά στην γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση, ο λαός πρέπει να αντιτάξει το δικό του Μέτωπο Αντίστασης και Αντεπίθεσης. Να διεκδικήσει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιείται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να αξιοποιήσει την μάχη των Τοπικών Εκλογών για να αποδυναμώσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Σήμερα, ο λαός έχει ανάγκη δίπλα του από Αγωνιστές Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους. ΟΧΙ υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. ΟΧΙ υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ «αριστερούς του γλυκού νερού», που από τη μια, δήθεν κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη, εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Χρειάζεται εκλεγμένους, που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τις λαϊκές οικογένειες. Για την ανεργία και τις απολύσεις. Για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Για τα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων. Για τα ναρκωτικά. Για την υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας. Για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συναντιόμαστε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, εργαζόμενοι και άλλοι αγωνιστές, που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η αντιλαϊκή θύελλα. Δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί ο αγώνας και στις λαϊκές γειτονιές της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού στο Δήμο.

Εργαζόμενοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας

Ζούμε σε μια περιοχή, που είναι φανερές οι συνέπειες από την ασύδοτη δράση των βιομηχάνων και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.

Ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε κλειστή θάλασσα των βιομηχάνων. Εκατοντάδες βιομηχανικές δραστηριότητες έχουν μεταφερθεί στην περιοχή μας, χωρίς να υπάρχουν ο παραμικρός σχεδιασμός και οι αντίστοιχες υποδομές. Το Θριάσιο νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και τα Ιατρεία του ΙΚΑ υπολειτουργούν, λόγω των ελλείψεων προσωπικού.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Δημοτικές αρχές Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) και Μαγούλας (ΠΑΣΟΚ). Πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρατούν ομήρους δεκάδες συμβασιούχους και τις οικογένειες τους. Ιδιωτικοποίησαν δημοτικές υπηρεσίες. Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, παραχωρούν σε ιδιώτες το Αθλητικό Κέντρο και το Εργοστάσιο Λιπασματοποίησης.

Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελευσίνας, άνοιξαν τον δρόμο για τις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ. Αφήνουν ανενόχλητο τον ΤΙΤΑΝ να καταστρέφει την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης. Αδιαφορούν για την αντισεισμική θωράκιση. Ευθύνονται που σε Ελευσίνα και Μαγούλα δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός.

Σας καλούμε να βοηθήσετε να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στηρίζουμε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με Υποψήφιο Δήμαρχο Ελευσίνας – Μαγούλας, τον λαϊκό αγωνιστή, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., συνδικαλιστή στο Θριάσιο νοσοκομείο, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Μανώλη Βαρδαβάκη.

ΑΔΑΜ – ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Ταμίας Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θριάσιου

ΓΚΙΚΑ ΒΙΒΗ Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας

ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πρόεδρος Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ

ΔΡΟΣΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής

ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΚΑΦΑΝΤΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας

ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Φυσιοθεραπευτής

ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΚΟΡΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Επαγγελματίας

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΗΣ πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θριάσιου

ΜΑΪΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ πρώην Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

ΜΑΪΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Γραμματέας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΑΝΙΑ Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας

ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Εμποροϋπάλληλος

ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Συνταξιούχος ΤΙΤΑΝ

ΜΟΝΟΧΟΛΙΑΣ ΤΑΣΟΣ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Πρόεδρος Σωματείου Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ»

ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Συνταξιούχος ΤΙΤΑΝ Καμαρίου

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου

ΠΟΛΥΖΟΓΩΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

ΠΟΤΑΡΗ ΕΛΕΝΗ Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας

ΡΕΝΤΙΦΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων LIDL

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΙΚΑ

ΣΑΠΚΑ ΕΥΔΟΚΙΑ Φοιτήτρια

ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Εκπαιδευτικός

ΣΚΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Συνταξιούχος Λιμενεργάτης

ΣΤΑΘΗ ΠΟΠΗ Διευθύντρια του Δήμου Ελευσίνας

ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ

ΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Μέλος Δ.Σ. Εργαζομένων ΚΑΝΑΚΗ

ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ ΠΟΠΗ Μέλος του Δ.Σ. Συνταξιούχων ΙΚΑ