Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο και Συνέντευξη Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Περιοδεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο και Συνέντευξη Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Περιοδεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, και τη συμμετοχή του Χρήστου Κολοβού, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου, της Ελένης Χόνδρου, υποψήφιας Περιφερειακού Συμβούλου και του Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιου Δημάρχου Ελευσίνας.

Από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου, ήταν φανερή η αγανάκτηση τους για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αναδείχθηκαν και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας που εφαρμόζουν συστηματικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Τα μέτρα που έχουν παρθεί, το τελευταίο διάστημα, δεν είναι ούτε λόγω του μνημονίου, ούτε λόγω της κρίσης. Αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική και πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφάσεις που έχουν παρθεί στην ΕΕ και εφαρμόζονται από όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Αποτελεί λοιπόν υποκρισία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. που ξαφνικά εμφανίζονται κατά του μνημονίου.

Ο λαός δεν πρέπει να πέσει σε καμία παγίδα που προσπαθούν να του στήσουν καλώντας σε αντιμνημονιακή ψήφο. Αγώνας κατά του μνημονίου έχει νόημα όταν στρέφεται κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά της ΕΕ και συγκρούεται με τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης» επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στους εργαζόμενους.

Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας, όπου παρουσιάστηκαν οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Αττικής και οι υποψήφιου Δήμαρχοι στην περιοχή.

της περιοχήςο έλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια χτεσινής του επίσκεψης στην Ελευσίνα. Μαζί με τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τον Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας περιόδευσαν νωρίς το πρωί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη συνέχεια έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους στην περιοχή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Να εκφραστεί στην κάλπη η αγανάκτηση

«Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν χαρακτήρα βουλευτικών γιατί γίνονται σε μια περίοδο όπου έχει υπάρξει μια πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό στις εκλογές θα πρέπει να εκφραστεί η άποψη του λαού και στην κάλπη για τα μέτρα που έχουν παρθεί αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει τη συναίνεση της ΝΔ και την ενεργό στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.» επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον «Καλλικράτη» σημείωσε: «Με τις ενοποιήσεις που γίνονται δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί η κεντρική κυβερνητική πολιτική σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Διαμορφώνει περιφερειακά συμβούλια που θα είναι μικρές κυβερνήσεις υποχρεωμένες όμως να εφαρμόσουν τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και να δοθούν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο να επενδύσει με σεληνιακό τοπίο στον τομέα των εργασιακών σχέσεων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη».

«Είναι αναγκαίο, τόνισε ακόμα ο Θανάσης Παφίλης, στις 7 Νοέμβρη να διαμορφωθούν ορισμένα κριτήρια από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και να εκφράσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή στην κάλπη, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτό θα αποτελεί ψήφο σαφούς καταδίκης της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και του μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησε στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, στην τεράστια συσσώρευση κερδών και στην οικονομική κρίση, η οποία είναι σύμφυτη με το ίδιο το σύστημα».

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και ο Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Στο Θριάσιο και τη Δυτική Αττική είναι εγκατεστημένη το 45% της βαριάς βιομηχανίας και ένα μέρος της μεσαίας και ελαφριάς παράγοντας τεράστιο πλούτο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εργάζονται και κατοικούν εδώ υποφέρουν διπλά, γιατί εκτός από την εφαρμογή της άγριας αντεργατικής πολιτικής βιώνουν και την άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη με αποτέλεσμα τη ρύπανση και μόλυνση της περιοχής.

Και η τοπική διοίκηση της περιοχής έχει μεγάλη ευθύνη, γιατί πρωτοστάτησε, ώστε να εφαρμοστούν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για να επεκταθεί η άναρχη καπιταλιστική δόμηση. Και το πιο σκανδαλώδες παράδειγμα αποτελεί η επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ που υλοποιείται σήμερα την οποία Δήμος Ελευσίνας και Νομαρχία την διευκόλυναν με κάθε τρόπο».

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Θανάσης Παφίλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., βουλευτής, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Δήμος Κουμπούρης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1. Ζαπάντης Νίκος : μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής του Κ.Κ.Ε., στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών, δάσκαλος.

2. Κολοβός Χρήστος : μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής με τη Ν.Α.Σ., μέλος του ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά.

3. Μουστάκας Αλέκος : στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων.

4. Παγώνη Ελένη : φιλόλογος, πρώην υποψήφια βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με τη Ν.Α.Σ.

5. Πανταζής Γρηγόρης : μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Θριάσιου – Μεγαρίδας του Κ.Κ.Ε., πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ασπροπύργου, Μεταλλεργάτης.

6. Χόνδρου Ελένη : μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Θριάσιου – Μεγαρίδας του Κ.Κ.Ε., στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Θριάσιου.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι

με την Λαϊκή Συσπείρωση,

που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε.


1. Μπακάλης Δημήτρης : υποψήφιος Δήμαρχος Ασπροπύργου, μέλος του Κεντρικού Συμβούλιου της Κ.Ν.Ε., γραμματέας του Τομεακού Συμβούλιου Θριάσιου – Μεγαρίδας της Κ.Ν.Ε., επαγγελματίας.

2. Βαρδαβάκης Μανώλης : υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας – Μαγούλας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής του Κ.Κ.Ε., στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. υγείας και της γραμματείας Θριάσιου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, νοσηλευτής.

3. Μονοχολιάς Μιχάλης : υποψήφιος Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής του Κ.Κ.Ε., εκπαιδευτικός.

4. Χοροζάνης Αντώνης : υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαραίων – Νέας Περάμου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αττικής του Κ.Κ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας, επικεφαλής του Συντονιστικού Φορέων Θριάσιου για το περιβάλλον.