Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερασπιστής του αντιλαϊκού ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ η Δημοτική Κίνηση που ίδρυσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Υπερασπιστής του αντιλαϊκού ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ η Δημοτική Κίνηση που ίδρυσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Οι πρωτεργάτες της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο ζητούν την λαϊκή ψήφο για να εφαρμόσουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Το «Μαύρο ως Άσπρο» προσπαθεί να παρουσιάσει η νέα Δημοτική Κίνηση, που ίδρυσαν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στην ιδρυτική τους ανακοίνωση, ισχυρίζονται ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ «δημιουργεί στις τοπικές κοινωνίες νέες αυξημένες δυνατότητες». Προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και να κρύψουν τις αντιλαϊκές συνέπειες της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Προσπαθούν να κρύψουν αυτό, που η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί. Ότι, ο ΚΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι βασικό εργαλείο για την εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Και όλοι καταλαβαίνουμε αυτό τι συνεπάγεται.

Δεν λένε κουβέντα για το λαό που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν την δόση του δανείου ή το ενοίκιο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, τα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους.

Προσπαθούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Η αλλαγή της διοικητικής δομής ολοκληρώνει την μετατροπή της Τοπικής «Αυτοδιοίκησης» σε κρατικό μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΜΕ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»:

· ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

· ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

· ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

· ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

· ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στηρίζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με τον οποίο ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα νέα μεγαλύτερα γεωγραφικά και πληθυσμιακά σχήματα εξυπηρετούν το στόχο να αποκτήσουν οι Δήμοι αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα για να αναπτύσσουν συνεργασίες με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι με τη σειρά τους, θα αλώσουν μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες και έργα.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που υπογράφουν την ιδρυτική ανακοίνωση, όλα τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν συνειδητά την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο, από καίριες θέσεις που είχαν στο Δήμο Ελευσίνας και στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής. Χεράκι – χεράκι, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κατηγορούν, εφάρμοσαν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφάρμοσαν την πολιτική των Κυβερνήσεων για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος του δικαιώματος για σταθερή, μόνιμη εργασία. Με αποτέλεσμα, να παραμένουν σε ομηρία δεκάδες συμβασιούχοι στο Δήμο Ελευσίνας και την Νομαρχία Δυτικής Αττικής, που κινδυνεύουν να απολυθούν, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Αναφέρονται στην ανάπτυξη και την ανεργία, για να κρύψουν ότι αδιαφορούν για την εργοδοτική ασυδοσία, τους δεκάδες σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες, τις δεκάδες απολύσεις, τους εκατοντάδες απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της περιοχής. Ποτέ και πουθενά δεν στήριξαν τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους. Πάντα, έπαιρναν το μέρος των βιομηχάνων.

Αναφέρονται στο Περιβάλλον, για να κρύψουν ότι επέτρεψαν να μετατραπεί ο Κόλπος της Ελευσίνας σε κλειστή θάλασσα των βιομηχάνων. Νομιμοποίησαν τα 600 στρέμματα μπαζωμένη θάλασσα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Επιτρέπουν στον ΤΙΤΑΝ να συνεχίζει να καταστρέφει την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης μας.

Άνοιξαν το δρόμο για τις επεκτάσεις των ΕΛ.ΠΕ. (ΠΕΤΡΟΛΑ) με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελευσίνας και τη χορήγηση άδειας εκσκαφών από την Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

Αναφέρονται στον πολιτισμό, για να κρύψουν ότι επέβαλαν οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή στα προγράμματα του Πολιτιστικού Κέντρου Ελευσίνας. Επιτρέπουν στον ΤΙΤΑΝ, στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ να εμφανίζονται ως «χορηγούς και ευεργέτες» του πολιτισμού για να ξεπλύνουν το αίμα των σκοτωμένων και σακατεμένων εργατών και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αναφέρονται στο πράσινο, για να κρύψουν ότι παραχώρησαν τη συντήρηση του πρασίνου των πλατειών της Ελευσίνας σε εργολάβο. Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, παραχωρούν σε ιδιώτες το Εργοστάσιο Λιπασματοποίησης. Στη διαχείριση των απορριμμάτων, μαζί με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, πρωτοστατούν στην διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.

Σήμερα, ζητάνε την λαϊκή ψήφο για να εφαρμόσουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, δεν διστάζουν να εμφανιστούν ως δήθεν «ανεξάρτητοι». Η «ανεξαρτησία» τους όμως τελειώνει, όταν πρόκειται να εφαρμόσουν, σε τοπικό επίπεδο, την πολιτική της κυβέρνησης προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής.

Ξεκαθαρίζουμε ότι στις εκλογές του Νοέμβρη, το κριτήριο της ψήφου είναι καθαρά πολιτικό. Δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων. ΟΧΙ από «φίλους» των βιομηχάνων. ΌΧΙ από υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ από «αριστερούς του γλυκού νερού» που πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών μπορεί να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευθεί και να αποτραπεί η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που μας γυρνούν στον μεσαίωνα. Η ψήφος των εργαζομένων να αποτελέσει όπλο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και του Μνημονίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Να βοηθήσουν να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.