Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Οι Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περι

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ελευσίνας - Μαγούλας


Οι Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα

αλληλοκατηγορούνται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα

τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή

Ένα καλοστημένο προεκλογικό παιχνίδι εξελίσσεται στην Ελευσίνα ανάμεσα στους Συνδυασμούς του κ. Αμπατζόγλου (που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ) και του κ. Τόλη (που υποστηρίζεται από το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ). Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσουν κατηγορίες για το ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Προσπαθούν να κάνουν το λαό να ξεχάσει ότι τα προηγούμενα χρόνια, μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συνδιοικούσαν το Δήμο Ελευσίνας και μαζί εφάρμοζαν, σε τοπικό επίπεδο, την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής.

Μαζί, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στην επέκταση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής, μόνιμης εργασίας. Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για να καλύψουν τις 280 κενές οργανικές θέσεις στο Δήμο Ελευσίνας, προτιμούν να κρατούν σε ομηρία δεκάδες συμβασιούχοι και στο Δήμο Ελευσίνας και στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής, που κινδυνεύουν να απολυθούν, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Μαζί συκοφαντούσαν τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ελευσίνας ενάντια στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Μαζί και με την συνεργασία της ΠΑΣΚΕ, έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό στο Δήμο Ελευσίνας.

Μαζί έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, παραχωρώντας σε ιδιώτες το Αθλητικό Κέντρο και το Εργοστάσιο Λιπασματοποίησης.

Μαζί επέτρεψαν να μετατραπεί ο Κόλπος της Ελευσίνας σε κλειστή θάλασσα των βιομηχάνων. Νομιμοποίησαν τα 600 στρέμματα μπαζωμένη θάλασσα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Επιτρέπουν στον ΤΙΤΑΝ να συνεχίζει να καταστρέφει την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης μας.

Μαζί άνοιξαν το δρόμο για τις επεκτάσεις των ΕΛ.ΠΕ. (ΠΕΤΡΟΛΑ) με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας Ελευσίνας και τη χορήγηση άδειας εκσκαφών – μέσα σε μια εβδομάδα, αυγουστιάτικα - από την Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

Μαζί αδιαφόρησαν συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.

Μαζί ευθύνονται που σε Ελευσίνα και Μαγούλα δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός. Αδιαφόρησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία, το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας και το νοσοκομείο.

Μαζί, και με την στήριξη του «ανεξάρτητου» δημοτικού συμβούλου κ. Χρηστάκη, αρνήθηκαν το αίτημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας να συζητηθούν τα προβλήματα των παιδικών σταθμών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μαζί επέβαλαν οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή στα προγράμματα του Πολιτιστικού Κέντρου Ελευσίνας. Επιτρέπουν στον ΤΙΤΑΝ, στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ να εμφανίζονται ως «χορηγοί και ευεργέτες» του πολιτισμού για να ξεπλύνουν το αίμα των σκοτωμένων και σακατεμένων εργατών και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Μαζί παραχώρησαν τη συντήρηση του πρασίνου των πλατειών της Ελευσίνας σε εργολάβο. Μαζί πρωτοστατούν στην διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και ανοίγουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση, με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας με την ιδιωτική εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.

Και οι δύο συνδυασμοί υπερασπίζονται και διαφημίζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Προσπαθούν να κρύψουν αυτό, που και η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί. Ότι δηλαδή, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι βασικό εργαλείο για την εφαρμογή του Μνημονίου και των επόμενων Μνημονίων, που μας ετοιμάζουν. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.

Προσπαθούν να κρύψουν ότι με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, θα απολυθούν 35000 εργαζόμενοι από τους Δήμους και τις Νομαρχίες, θα αυξηθεί η τοπική φορολογία, γιατί θα αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών, το κράτος θα πάψει να χρηματοδοτεί τα σχολεία, τα κέντρα υγεία και τα νοσοκομεία και το βάρος θα πέσει στις πλάτες του λαού με αυξημένα δημοτικά τέλη, τροφεία και νοσήλεια.

Σήμερα, και οι δύο συνδυασμοί ζητάνε την λαϊκή ψήφο για να εφαρμόσουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, δεν διστάζουν να εμφανιστούν ως δήθεν «ανεξάρτητοι». Η «ανεξαρτησία» τους όμως τελειώνει, όταν πρόκειται να εφαρμόσουν, σε τοπικό επίπεδο, την πολιτική της κυβέρνησης προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Σήμερα, ο λαός έχει ανάγκη δίπλα του, από εκλεγμένους αγωνιστές. ΟΧΙ από «φίλους» των βιομηχάνων. ΟΧΙ από διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ από «αριστερούς του γλυκού νερού», που από τη μια κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι του λαού στο Δήμο και την Περιφέρεια. Θα αποκαλύπτουν τα αντιλαϊκά σχέδια, θα μπαίνουν μπροστά στους αγώνες για τα άμεσα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, αλλά και για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, να έρθει πιο κοντά η προοπτική, όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός.

Οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα διεκδικούν, μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους αγωνιστικούς μαζικούς φορείς:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από την ασυδοσία των βιομηχάνων.

Δωρεάν μόρφωση για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας

Δημόσιους και Δωρεάν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Δημόσια έργα υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες. Μέτρα για αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση. Όλοκλήρωση της αποχέτευσης, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών οικογένειών.

Φορολόγηση με συντελεστή 45% των κερδών του κεφαλαίου.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας