Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ Να απαγορευθεί η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ελευσίνας - Μαγούλας

Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Να απαγορευθεί η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού

για τις οικογένειες των ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων

Δεν έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.ΟΣ. Ανακοίνωσε νέες αυξήσεις κατά 13% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν το 2011 ενώ για το 2012 ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις. Πρόκειται για νέα ξεκάθαρη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Προστίθεται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι οι αυξήσεις έγιναν με κοινωνικά κριτήρια. Τα μεγάλα θύματα από τις αυξήσεις είναι ο εργαζόμενος λαός. Οι αυξήσεις των τιμολογίων επιβάλλονται στις καταναλώσεις ρεύματος από 0-800 και κλιμακωτά μέχρι 2.000 κιλοβατώρες. Αντίθετα, για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις, από 3.000 κιλοβατώρες και πάνω, τα τιμολόγια μειώνονται.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προετοιμάζουν το έδαφος για να προχωρήσει παραπέρα η παράδοση της παραγωγής - διανομής - μεταφοράς και εμπορίας της ηλεκτρικής ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη κερδοφορία. Είναι δικό τους αίτημα η αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι παίρνει τα αντιλαϊκά μέτρα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, αφού η ημικρατική ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα είχε και έχει τεράστια κέρδη.

Ταυτόχρονα, μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σκόπιμα δημιουργούνται συγχύσεις για τον υπολογισμό του ύψους των αυξήσεων, για να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις από τη συγκεκριμένη επιδρομή εναντίον των λαϊκών οικογενειών. Με διάφορα τεχνάσματα, τις εμφανίζουν χαμηλότερες απ' αυτές που σχεδιάζουν να επιβάλουν.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεκτιμήσουν ότι αν παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση ανακοινώνει αντιλαϊκά μέτρα, μετά τις εκλογές ετοιμάζει νέα ακόμη σκληρότερα.

Κάτοικοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας

Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη είναι ευκαιρία και αναγκαιότητα ταυτόχρονα, να εκφράσει ο λαός την αντίθεση του στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με την στήριξη της ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Να καταδικάσουν οι εργαζόμενοι και το Μνημόνιο και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε έχουν μικρό είτε μεγάλο εξωτερικό χρέος. Με ένα και μόνο στόχο, να κάνει συνολικά φθηνότερους τους εργαζόμενους για να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι ευκαιρία και ανάγκη, να αποδείξουν οι εργαζόμενοι ότι δεν εμπιστεύονται το μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ενισχύσουν του συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο και την Περιφέρεια, διατηρώντας τις τυχόν διαφωνίες που μπορεί να έχουν μαζί μας σε ορισμένα, περισσότερα ή λιγότερα ζητήματα. Η αποχή, το άκυρο ή το λευκό που συστηματικά καλλιεργείται από τώρα από τα αστικά ΜΜΕ, καθόλου δεν δυσκολεύουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό αποδείχθηκε και στις ευρωεκλογές και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Η ψήφος που τους ανησυχεί και τους φοβίζει, η ψήφος που τους βάζει εμπόδια είναι η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι η ψήφος που συνειδητά αξιοποιείται όχι μόνο για την ενίσχυση της λαϊκής αντίστασης αλλά και της λαϊκής αντεπίθεσης.

Οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα είναι οι πραγματικοί εκπρόσωποι του λαού στο Δήμο και την Περιφέρεια. Θα αποκαλύπτουν και θα ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά σχέδια. Θα πρωτοστατούν στους αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες.

Θα διεκδικούν μαζί με τα ταξικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές:

u Να ανακληθούν οι αυξήσεις. Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

u Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νερό.

u Κατοχύρωση της ενέργειας, της μεταφοράς, της επικοινωνίας ως κοινωνικά αγαθά, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους.

u Δημιουργία ενιαίων κρατικών φορέων στους τομείς στρατηγικής σημασίας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Με τους αγώνες μας και την ψήφο μας στις Εκλογές

ανοίγουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον

για εμάς και τα παιδιά μας