Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Να δοθεί ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ευρώ και πλήρη υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους

Δεν υπάρχει σήμερα λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Χιλιάδες ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα εισόδημα. Απειλούνται από πλειστηριασμούς, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, πετρέλαιο.
Ταυτόχρονα, η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάθε εργάτη και εργάτριας. Η σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα καταργείται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην "ανταγωνιστικότητα", στην αύξηση των κερδών της εργοδοσίας.
Ποιος όμως ευθύνεται για την ανεργία
Οι δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν στην περιοχή μας, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους αποδεικνύουν ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι εργοδότες, όταν δε βγάζουν τα κέρδη που θέλουν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες όπου επικρατούν μισθοί πείνας.
Διεκδίκησε μαζί μας
Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και έργα που να δημιουργούν θέσεις εργασίας
Δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και στην περιοχή μας και πανελλαδικά θα μπορούσε να δώσει η κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, κέντρων υγείας, αντιπλημμυρικών έργων, μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.
Είναι έργα απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δεν γίνονται γιατί τον έλεγχο της οικονομίας και την πραγματική εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιλέγουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα που θα γίνουν οι επενδύσεις.
Βγάλε συμπεράσματα:
Η χώρα μας έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Να εξασφαλιστεί μόνιμη εργασία για όλους, με ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, με σύγχρονες και εντελώς δωρεάν παροχές Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας.
Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές. Απαιτείται αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σε αυτό το δρόμο σε καλούμε να συμπορευτείς με το ΚΚΕ στις εκλογές και στο κίνημα. Να στηρίξεις την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ελευσίνας – Μαγούλας, για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

                                                                                     
             ΚΚΕ Ισχυρό
σε Ευρωβουλή – Περιφέρειες - Δήμους
για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής
για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ