Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση χαρίζουν 800 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματίες oδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία


Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζουν να μειώσουν τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9%. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα εξασφαλίσει σε ετήσια βάση πρόσθετα κέρδη στις επιχειρήσεις περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά θα λείψουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, θα χειροτερέψουν την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση τους και θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στις συντάξεις και τις παροχές στους ασφαλισμένους.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων είναι αποτέλεσμα των πλουσιοπάροχων προνομίων στους επιχειρηματικούς ομίλους που δίνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις μειώσεις μισθών και τις εισφοροαπαλλαγές των εργοδοτών.
Μόνο το 2013 η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων εκτιμήθηκε στα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων ανέρχονται στα 8 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ρυθμιστεί μόνο 1,792 δισ. ευρώ. 
Τα ελλείμματα είναι αποτέλεσμα της λεηλασίας από τους τραπεζικούς - χρηματιστικούς ομίλους των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, της γιγάντωσης της ανασφάλιστης εργασίας που γίνεται με την ανοχή του κράτους – ακόμα και μέσα σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. ο Δήμος Ελευσίνας έχει 12 εργαζόμενους απλήρωτους και ανασφάλιστους από το Νοέμβριο 2013) και της μεγάλης μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.
Η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μειωθεί κατά 3,7 δισ. ευρώ την τριετία 2014 – 2016 (από 12,6 δισ. ευρώ το 2013 στα 10,5 δισ. το 2014 και στα 9,7 δισ. ευρώ το 2015 και το 2016).

Να μην δεχθούμε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιοποιούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων – που δημιούργησαν με την πολιτική τους – για να προχωρήσουν σε νέες περικοπές στις συντάξεις και τις παροχές υγείας και σε νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο στόχος τους είναι: Να απαλλαγούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος από την όποια συμμετοχή είχαν στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Να επεκταθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ασφάλιση, την υγεία, την πρόνοια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να βγάλουν συμπεράσματα. Να σκεφθούν ότι στις χώρες του σοσιαλισμού στην Ευρώπη – παρά τις αδυναμίες και τα λάθη – είχε εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων σε ένα καθολικό σύστημα υγείας, χωρίς να πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Οι γυναίκες είχαν σύνταξη στα 55 και οι άντρες στα 60! Όλοι είχαν μόνιμη εργασία, εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές και στέγη.
Η χώρα μας έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Να εξασφαλιστεί μόνιμη εργασία για όλους, με ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, με σύγχρονες και εντελώς δωρεάν παροχές Υγείας, Πρόνοιας και παιδείας.
Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές. Απαιτείται αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους.
Σε αυτό το δρόμο καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις εκλογές και στο κίνημα. Να αξιοποιήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές του Μαΐου για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.

Να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.