Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με ποια σειρά θα ταξινομούσατε τα βασικότερα προβλήματα & τις ανάγκες που έχει η περιοχή της Ελευσίνας – Μαγούλας;
Στο επίκεντρο της δράσης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι τα προβλήματα που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια. Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τα προβλήματα των μικρών επαγγελματιών. Τα ναρκωτικά. Η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας. Η καταστροφή του περιβάλλοντος από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Κύρια αιτία των προβλημάτων είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για να εξασφαλισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Για τα λαϊκά προβλήματα, δώσαμε δεκάδες μάχες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.
Αναφέρουμε ως παράδειγμα το τεράστιο θέμα της ανεργίας. Δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους μπορεί να δώσει η κατασκευή παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, κέντρων υγείας, αντιπλημμυρικών έργων, μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.
Έργα που είναι απαραίτητα για να ζούμε καλύτερα αλλά δεν προωθούνται από τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Περιφέρεια Αττικής και τη Δημοτική αρχή Ελευσίνας, γιατί δεν εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τόσο η Δημοτική αρχή, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση μας για απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη και αντίθετα ψήφισαν χαριστική ρύθμιση για τα χρέη 2,94 εκατ. ευρώ της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ προς το Δήμο.

Με δεδομένο το «ψαλίδισμα» πόρων και την υποβάθμιση που υφίσταται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ποιες προτάσεις μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο Δήμος Ελευσίνας υπό αυτές τις συνθήκες θα καταφέρει να μείνει ανεπηρέαστος τη νέα δημοτική περίοδο;
Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ –ολοκληρώθηκε η μετατροπή της Τοπικής «Αυτοδιοίκησης» σε κρατικό μηχανισμό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.
Μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση και προωθείται η λειτουργία των Δήμων με βάση την ανταποδοτικότητα, δηλαδή πουλάνε υπηρεσίες στους δημότες, που αναγκάζονται να πληρώνουν διπλά (με φόρους, δημοτικά τέλη, συνδρομές) υπηρεσίες τις οποίες δικαιούνται.
Για παράδειγμα, η δημοτική αρχή Ελευσίνας εισπράττει συνδρομές για συμμετοχή στα προγράμματα πολιτισμού, ενώ έχει απλήρωτους και ανασφάλιστους δώδεκα εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά.
Ενώ οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αυτοτέλεια» των δήμων, σημαίνουν απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, ανταποδοτικότητα με περισσότερα δημοτικά τέλη και επέκταση των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» και των ΜΚΟ.
Εμείς διεκδικούμε την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών, ώστε να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες στις λαϊκές οικογένειες και να εξασφαλίζεται μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους στους Δήμους.

Με ποια κριτήρια θα καλούσατε έναν δημότη της πόλης σας να επιλέξει δήμαρχο για την επόμενη πενταετία;
Στις τοπικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών
Χρειάζεται να εκλεγούν αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα είναι αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και θα διεκδικούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Σ’ αυτό το δρόμο σε καλούμε – ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας - να συμπορευτείς με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές.