Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να ανακληθεί η παραχώρηση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κινητοποίηση του ΚΚΕ στους σταθμούς διοδίων σε Ελευσίνα, Μέγαρα και Αφίδνες για να καταργηθούν όλα τα διόδια και να ανακληθεί η παραχώρηση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας, των Μεγάρων και Νέας Περάμου και των Αφιδνών  με σύνθημα «να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια» πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.
Στην κινητοποίηση στο σταθμό διοδίων της Ελευσίνας παραβρέθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Μανώλης Βαρδαβάκης υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας.
Σε δηλώσεις του ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην πληρώνει ο λαός και οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Από αυτή την άποψη χρειάζεται να ισχυροποιηθεί και το λαϊκό κίνημα και να απαιτήσει λύσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θέλουν κάθε φορά να πετάνε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».
Στα Μέγαρα παραβρέθηκε  ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις Αφίδνες ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού.
Τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση μας ακόμα και προς τη δουλειά μας, τις σχολές, τα νοσοκομεία ενώ προβλέπονται και νέες αυξήσεις για το μέλλον.
Το ΚΚΕ εναντιώνεται στις προκλητικές αυξήσεις των διοδίων και στην τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική κατάργηση των διοδίων. Γι΄αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Λέμε όχι στα διάφορα δήθεν "εναλλακτικά" σχέδια, που προτείνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες και στηρίζονται από τα πολιτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για επιβολή αναλογικών διοδίων.
Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την - με τον ένα ή άλλο τρόπο - παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους.
Τα απαράδεκτα αυτά μέτρα παίρνονται σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες έχουμε υποστεί μια τεράστια μείωση του εισοδήματος μας και η συγκυβέρνηση μας χαρατσώνει ακόμα περισσότερο, ενώ από την άλλη, οι μεγαλοεργολάβοι βγάζουν τεράστια κέρδη τόσο από την κατασκευή των δρόμων, που αδικαιολόγητα καθυστερούν για χρόνια, όσο και από την εκμετάλλευση των διοδίων για δεκαετίες.
Στην ουσία, πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.
Επανειλημμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πρότειναν στο περιφερειακό συμβούλιο, η περιφέρεια να διεκδικήσει την κατάργηση των διοδίων, η οποία καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις: οι εκλεγμένοι τη συγκυβέρνησης ζητούν να υπάρχουν διόδια «έξω από την περιφέρεια» και οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να μην αυξηθούν και να υπάρχουν «κάποιες απαλλαγές».
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμπαραταχθούμε και να παλέψουμε μαζί για:
  • να καταργηθούν όλα τα διόδια
  • έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος
  • δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες
  • να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.