Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Να ανακληθεί η παραχώρηση των οδικών 
αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους
Η φοροεπιδρομή, που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με τις νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια στις Εθνικές Οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών – Θεσσαλονίκης και την επέκταση των σταθμών διοδίων μέσα στους δήμους της Αττικής. 
 
Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη δώρο της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των διοδίων.

Το αποτέλεσμα θα είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των λαϊκών οικογενειών, ακόμα και προς τους τόπους εργασίας τους. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με τις νέες μεγάλες αυξήσεις που προβλέπονται και για το μέλλον.
 
Στην ουσία ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει.
Απαράδεκτα είναι και τα διάφορα δήθεν "εναλλακτικά" σχέδια, που ακούγονται από διαφόρους δημάρχους και πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για επιβολή αναλογικών διοδίων.
Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την - με τον ένα ή άλλο τρόπο - παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους. Γι΄αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμπαραταχθούμε και να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση των διοδίων και της παραχώρησης των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να αξιοποιήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές του Μαΐου για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.
Να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.