Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης

και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση
Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της ανεργίας, της απλήρωτης δουλειάς, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Αναγκάζονται να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης ακόμη και με μέσα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Μπροστά στο οξυμμένο αυτό λαϊκό πρόβλημα, είναι κοροϊδία τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το επίδομα θέρμανσης γιατί δε μπορούν να δώσουν λύση στην αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Λύση δεν δίνουν βέβαια ούτε και τα ημίμετρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή για διεύρυνση του κριτηρίου για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Γι’ αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητά την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Ενώ οι λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να αγοράσουν πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα σπίτια, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες συσσωρεύουν τεράστια κέρδη.
Μόνο το 2012, τα κέρδη της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ξεπέρασαν τα 120 εκατ. ευρώ και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛ.ΠΕ) τα 230 εκατ. ευρώ. Για να αυξήσει περισσότερο την κερδοφορία, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έχει χαλαρώσει τα μέτρα ασφάλειας και καθυστερεί τις εργασίες συντήρησης. Προχώρησε σε 640 «εθελούσιες» απολύσεις (το 2012 και 2013) και αναγκάζει το προσωπικό να δουλεύει 12ωρα. Απειλεί με νέες μειώσεις των μισθών.
Παράλληλα, η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε την παράδοση προς εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της περιοχής Πρίνου – Καβάλας στο βρετανικό μονοπώλιο BP. Αποδεικνύεται το πώς εννοεί η συγκυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.
Κερδισμένοι θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ντόπιοι και ξένοι, που ελέγχουν τον τομέα της ενέργειας. Ζημιωμένοι θα βγούμε εμείς, που βλέπουμε τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας να παραδίνεται στο κεφάλαιο για την ενίσχυση της κερδοφορίας του, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η χώρα μας έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να στηρίξουν την ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές. Απαιτείται αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Σ' αυτό το πλαίσιο, η δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας θα εξασφάλιζε την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της Ελλάδας για να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμπαραταχθούμε και να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Να αξιοποιήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές του Μαΐου για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.
Να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. 

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ