Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Η Δημοτική αρχή Ελευσίνας αφήνει απλήρωτους και ανασφάλιστους 27 εργαζόμενους και παραχωρεί μηχανήματα του Δήμου στους εργολάβουςΣτην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας στις 8 Απριλίου 2014, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαίτησε να πληρωθούν και να ασφαλιστούν οι 27 απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ελευσίνας (είναι 12 εργαζόμενοι από το Νοέμβρη 2013 και 15 εργαζόμενοι από το Γενάρη 2014) και να υπογράψουν συμβάσεις όσοι δεν έχουν υπογράψει.
Πρόκειται για εργαζόμενους που είτε έχουν υπογράψει σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ και εργάζονται σε υπηρεσίες του Δήμου είτε τους υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι της εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής ότι θα υπογράψουν σύμβαση στη ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά δεν έχουν υπογράψει.
Ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, η δημοτική αρχή ζητάει και εισπράττει συνδρομές για τη συμμετοχή στα προγράμματα πολιτισμού του Δήμου.
Η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν ... «θα απαντήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής των συμβάσεων με τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Ξεκάθαρα αντιλαϊκά ήταν τα αποτελέσματα σε όποια χώρα εφαρμόσθηκε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Απολύθηκαν εργαζόμενοι στους Δήμους, ιδιωτικοποιήθηκαν δημοτικές υπηρεσίες, αυξήθηκε η επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για υπηρεσίες, που τις έχουν ήδη πληρώσει μέσω φόρων και δημοτικών τελών.
Συμβάσεις του Δήμου με τις ΚΟΙΝΣΕΠ – αλλά με διαφάνεια και αξιοκρατία !!! – υπόσχεται να εφαρμόσει, αν εκλεγεί, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί – όσο «ανεξάρτητοι» ή «αυτόνομοι» και αν δηλώνουν – είναι πλήρως εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο.
Στην ίδια συνεδρίαση, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατήγγειλε ότι η Δημοτική αρχή παραχωρεί μηχανήματα του Δήμου Ελευσίνας σε εργολάβους (π.χ. στην Ανακύκλωση) και μάλιστα με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου.
Στην καταγγελία αυτή κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής δεν τόλμησε να απαντήσει. Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η Δημοτική αρχή είναι υπηρέτης των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατήγγειλε τη Δημοτική αρχή Μάνδρας – Ειδυλλίας γιατί παραχώρησε δημοτική αίθουσα για να πραγματοποιηθεί φασιστοσύναξη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που είναι τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Στη φασιστοσύναξη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος Οργανισμού του Δήμου αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμους, όλους τους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμπαρασταθούμε ενεργά στους απλήρωτους εργαζόμενους στα Καλλιτεχνικά τμήματα του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. που άντεξαν στις πιέσεις της Δημοτικής αρχής και διεκδικούν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα τους.
Να διεκδικήσουμε μαζί
Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν ασφαλιστικά για όλο το διάστημα που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου. Να προσληφθούν απευθείας από το Δήμο με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.
Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Να ακυρωθεί η Σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση του Δήμου για να παρέχονται δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλες τις λαϊκές οικογένειες.
Τους καλούμε να αξιοποιήσουν την ψήφο στις Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές του Μαΐου για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους και τις Περιφέρειες για να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.