Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Συγκέντρωση στη Μικρή Πλατεία στον Παράδεισο πραγματοποίησε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Πόπη Χρυσογονίδη, κάτοικος του Παραδείσου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελευσίνας και η Ελένη Μαϊλη, δημοσιογράφος και υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος στη Δυτική Αττική.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαρδαβάκης Μανώλης, νοσηλευτής στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τις συγκεντρώσεις μας για τις τριπλές εκλογές του Μαΐου από τη συνοικία του Παράδεισου, μια περιοχή με σοβαρά προβλήματα, όπου ζουν λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Δεν ήρθαμε να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Δε θα σας πούμε ότι το μόνο πρέπει να κάνετε είναι να μας ψηφίσετε και την επομένη των εκλογών θα σας λύσουμε τα προβλήματα.
Ξέρετε ποιοι είμαστε. Δεν θα σας πούμε ψέματα ότι είμαστε δήθεν «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι» όπως κάνουν οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών για να σας ξεγελάσουν.
Σας λέμε ότι στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, χρειαζόμαστε Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Συμβούλους αγωνιστές που μαζί με το λαό θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Πάρτε για παράδειγμα την ανεργία. Δεν υπάρχει σήμερα λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Χιλιάδες ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα εισόδημα.
Ταυτόχρονα, η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάθε εργαζόμενου. Η σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα καταργείται γιατί αποτελεί εμπόδιο στην "ανταγωνιστικότητα", στην αύξηση των κερδών της εργοδοσίας.
Ενώ και στην περιοχή μας υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι μήνες απλήρωτοι, στα Ναυπηγεία, στον ΚΑΝΑΚΗ, στην Αμυντική βιομηχανία, στο Δήμο Ελευσίνας και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.
Η ανεργία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί γιατί την γεννάει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Για παράδειγμα τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι βιομήχανοι. Όταν δεν έχουν τα κέρδη που επιδιώκουν. Όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις. Όταν τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες, όπου τα μεροκάματα είναι χαμηλότερα.
Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει να εξασφαλιστεί η επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου στη Βουλή για να δίνεται επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας καθώς και στους μικρομαγαζάτοες που αναγκάσθηκαν να βάλουν λουκέτο, δωρεάν κάρτα για τις συγκοινωνίες, πλήρη υγειονομική περίθαλψη, πάγωμα των δανείων, απαγόρευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ πριν το Πάσχα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.
Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τη συγκυβέρνηση επειδή έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ίδιο απορρίφθηκε και η πρόταση των εκλεγμένων συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας για να απαλλαγούν οι άνεργοι από τα δημοτικά τέλη.
Απορρίφθηκε από τη Δημοτική αρχή Ελευσίνας και τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ταυτόχρονα ψήφισαν χαριστική ρύθμιση για τα 2,94 εκατομμύρια ευ΄ρω που χρωστάει η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ στο Δήμο Ελευσίνας από απλήρωτα δημοτικά τέλη.
Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών και όχι μόνο αλλά και δουλειά στους χιλιάδες μεταλλεργάτες και τσιμεντεργάτες που κινδυνεύουν με απόλυση μπορεί να δώσει η κατασκευή αναγκαίων έργων που λείπουν στην περιοχή μας και πανελλαδικά.
Με προτεραιότητα στη δημιουργία: συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για παιδικές χαρές, ολοκλήρωση της αποχέτευσης, αντιπλημμυρικών έργων, μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.
Έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δεν γίνονται γιατί τόσο οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια επιλέγουν και χρηματοδοτούν έργα με κριτήρια τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Επομένως ο πραγματικός αντίπαλος μας είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που ελέγχουν την οικονομία και έχουν την πραγματική εξουσία. Με αυτούς πρέπει να συγκρουστούμε και να τους ανατρέψουμε. Και αυτή την αλήθεια μόνο το ΚΚΕ τη λέει.
Όσοι συνδυασμοί σας υπόσχονται ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το Δήμο για να δώσουν λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, χωρίς να συγκρουστούν με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ξέρετε ότι σας κοροϊδεύουν.
Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός και όποια θέση μας εμπιστευθείτε στο Δήμο, την Περιφέρεια, την Ευρωβουλή για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες και να αξιοποιηθούν οι υποδομές του Δήμου για να ανακουφίσουμε τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.
Φίλες και φίλοι
Ζούμε σε μία χώρα που έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό. Μορφωμένο επιστημονικό δυναμικό. Πλεονεκτική γεωγραφική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Τεράστιο αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο. Κατάλληλο μεσογειακό κλίμα για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, που δεν μας επιτρέπει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα παράγουμε.
Φανταστείτε τα οφέλη από την δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας, ενταγμένου σε ένα σύστημα κεντρικού πανεθνικού σχεδιασμού της οικονομίας, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργούσε και στα ναυπηγεία και σε άλλους κλάδους π.χ. μεταλλουργία. Συνδυασμένο με ένα ενιαίο φορέα λιμένων και θαλάσσιων μεταφορών, που θα απελευθέρωνε τους νησιώτες, τους ναυτεργάτες, τους λιμενεργάτες από τον ζυγό και τους εκβιασμούς των εφοπλιστών και της COSCO.
Φανταστείτε αν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας λειτουργούσε όπως έπρεπε, να εξασφαλίζει δηλαδή φθηνά, αξιοπρεπή και ασφαλή σπίτια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, πόσες χιλιάδες οικογένειες θα απελευθερώνονταν από τα νύχια των τραπεζών, πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίες θα δημιουργούνταν στον κλάδο των κατασκευών, στις τσιμεντοβιομηχανίες, στο μέταλλο, στα χρώματα και αλλού.
Προϋπόθεση όμως για την αξιοποίηση αυτών των παραγωγικών δυνατοτήτων είναι να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος και να αποδεσμευθεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική πρέπει να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες και να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές. Και βέβαια στις τοπικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.
Γιατί η μόνη ψήφος που βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και συνειδητά αξιοποιείται για την ενίσχυση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης είναι η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δεν έχουμε σαν στόχο απλά και μόνο να παίζουμε ένα αντιπολιτευτικό ρόλο στο Βουλή, στην Βουλή, στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, όπως νομίζουν ορισμένοι
Στο έδαφος της καθημερινού αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, θέλουμε να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να ανατρέψουμε το ίδιο το σύστημα και να έρθει πραγματικά στην εξουσία ο λαός. Και στην κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας, οι κομμουνιστές θα αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.
Σας καλούμε να ψηφίσετε με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα σας. Να αξιοποιήσετε την πείρα σας για το που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.
Με την ψήφο σας, να εκλέξετε αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Να ενισχύσετε το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές – ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.»

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα τεσσάρων κατοίκων του Παραδείσου με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Συνταξιούχος
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Φωτογράφος
ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Αυτοκινητιστής
ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ ΠΟΠΗ  Συνταξιούχος - Γραμματέας Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ