Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Να δοθεί ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ευρώ και πλήρη υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους


Δεν υπάρχει σήμερα λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Χιλιάδες ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς εισόδημα.
Η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάθε εργάτη γιατί η σταθερή δουλειά, με δικαιώματα αποτελεί εμπόδιο στην "ανταγωνιστικότητα", στην κερδοφορία της εργοδοσίας.
Την ανεργία την γεννάει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Απόδειξη είναι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι βιομήχανοι. Όταν δε βγάζουν τα κέρδη που θέλουν. Όταν δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις. Όταν μεταφέρουν τα εργοστάσια τους σε άλλες χώρες, όπου τα μεροκάματα είναι μικρότερα.
Ταυτόχρονα την ανεργία την αξιοποιούν οι επιχειρηματίες για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Χρειάζεται όμως να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
Γι’ αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου στη Βουλή για την προστασία των ανέργων, η οποία προβλέπει:
να δοθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας
Πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για τους ανέργους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους
Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός κατοικίας ανέργου. Πάγωμα των δανείων για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Καμία διακοπή ρεύματος, ύδρευσης και σταθερού τηλεφώνου ανέργων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.
Δωρεάν κάρτα για τις συγκοινωνίες.
Η πρόταση του νόμου απορρίφθηκε από τα άλλα κόμματα, γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ καταθέσαμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας για την απαλλαγή των ανέργων από δημοτικά τέλη.
Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τη Δημοτική αρχή Ελευσίνας και τους συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απαλλάξουν τους ανέργους από δημοτικά τέλη, ψήφισαν χαριστική ρύθμιση για τα χρέη 2,94 εκατομμύρια ευρώ της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ προς το Δήμο Ελευσίνας.
Όσο «ανεξάρτητοι» ή «αυτονόμοι» και αν δηλώνουν – είναι πλήρως εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο.
Εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά και δουλειά στους χιλιάδες μεταλλεργάτες και τσιμεντεργάτες που κινδυνεύουν με απόλυση μπορεί να δώσει η κατασκευή αναγκαίων έργων που λείπουν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.
Με προτεραιότητα στη δημιουργία: συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για παιδικές χαρές βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων κατασκευή του 3ου Δημοτικού σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου στο Πάτημα Μαγούλας δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μαγούλα ολοκλήρωση της αποχέτευσης αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης.
Έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δεν γίνονται γιατί τόσο οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια επιλέγουν και χρηματοδοτούν έργα με κριτήρια τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν σε βάρος των δικών μας αναγκών.
Κάτοικοι της Ελευσίνας και της Μαγούλας
Ζούμε σε μία χώρα που έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και μπορεί να θρέψει όλα της τα παιδιά και με το παραπάνω. Η Ελλάδα έχει ● Έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό που σήμερα το τσακίζει η ανεργία ● μορφωμένο επιστημονικό δυναμικό που αναγκάζεται να μεταναστεύσει ● τεράστιο αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο ● πλεονεκτική γεωγραφική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων ● κατάλληλο μεσογειακό κλίμα για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, που δεν μας επιτρέπει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα παράγουμε.
Προϋπόθεση όμως για την αξιοποίηση αυτών των παραγωγικών δυνατοτήτων είναι να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού, να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι υποδομές, ο ορυκτός πλούτος, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος και να αποδεσμευθεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ και είναι η μόνη που συμφέρει το λαό.
Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να ψηφίσουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους για το που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.
Να εκλέξουν αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές – ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.