Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Να μειωθούν τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για τις λαϊκές κατοικίες και τα μικρομάγαζα και να απαλλαγούν πλήρως οι άνεργοι

Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε στο Δήμο Ελευσίνας π.χ. η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ χρωστάει 2,94 εκατομμύρια ευρώ. Και τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν για να γίνουν αναγκαία έργα στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.
Αυτή την πρόταση καταθέσαμε επανειλημμένα οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας. Για να ανακουφισθούν οι λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.
Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τη Δημοτική αρχή Ελευσίνας και τους συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί να μειώσουν τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές οικογένειες, ψήφισαν χαριστική ρύθμιση για τα χρέη της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ από απλήρωτα δημοτικά τέλη προς το Δήμο.
Αποδέχθηκαν, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, την παρακράτηση από το κράτος μεγάλου μέρους της χρηματοδότησης προς τους Δήμους, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ελευσίνας να χάσει εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για έργα και δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους.
Απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι - όσο «ανεξάρτητοι» ή «αυτονόμοι» και αν δηλώνουν – είναι πλήρως εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο.
Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες. Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι υποδομές του Δήμου για να ανακουφισθούν οι οικογένειες που υποφέρουν.
Μαζί με τους κατοίκους, να διεκδικήσουμε κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν αναγκαία έργα που λείπουν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.
Έργα που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά και θα δώσουν δουλειά στους χιλιάδες μεταλλεργάτες και τσιμεντεργάτες στα εργοστάσια της περιοχής που κινδυνεύουν με απόλυση.
Με προτεραιότητα στη δημιουργία: ● συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών ● παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ● βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων ● αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για παιδικές χαρές ● Κέντρο Υγείας στη Μαγούλα ● ολοκλήρωση της αποχέτευσης ● αντιπλημμυρικών έργων ● εφαρμογή μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.
Έργα που δεν γίνονται γιατί τόσο οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια επιλέγουν και χρηματοδοτούν έργα με κριτήρια τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν σε βάρος των δικών μας αναγκών.
Όσοι συνδυασμοί σας υπόσχονται ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το Δήμο για να δώσουν λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, χωρίς να συγκρουστούν με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ξέρετε ότι σας κοροϊδεύουν.
Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να ψηφίσουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους για το που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.
Να εκλέξουν αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές – ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.