Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Η Δημοτική αρχή Ελευσίνας απέρριψε την πρόταση μας να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά στις υπηρεσίες του Δήμου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας στις 15 Απριλίου 2014, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε πρόταση να διεκδικήσει ο Δήμος να γίνουν 24 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν κενά στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Και να βρουν άνεργοι μία μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τη Δημοτική αρχή, τον δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ και ένα «ανεξάρτητο» σύμβουλο.
Προτίμησαν, για άλλη μια φορά, να ζητήσουν την πρόσληψη 24 εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση. Για να συνεχισθεί η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η ομηρία των συμβασιούχων.

Αυτή την πολιτική εφάρμοσε η δημοτική αρχή και στα προηγούμενα 11 χρόνια, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση και υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο. Γιατί είναι επιλογή της να εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση της σταθερής εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, τάζοντας στους εκατοντάδες άνεργους πότε μία θέση στα 2μηνα, πότε στα 5μηνα, πότε στην ΚΟΙΝΣΕΠ και πότε στα σουπερμάρκετ της περιοχής.
Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να έχει απλήρωτους και ανασφάλιστους 27 εργαζόμενους (12 από το Νοέμβρη του 2013 και 15 από το Γενάρη 2014). Πρόκειται για εργαζόμενους που είτε έχουν υπογράψει σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ είτε τους υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι της εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής ότι θα υπογράψουν σύμβαση στη ΚΟΙΝΣΕΠ
Ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, η δημοτική αρχή ζητάει και εισπράττει συνδρομές για τη συμμετοχή στα προγράμματα πολιτισμού του Δήμου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής των συμβάσεων με τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

Το «θεσμό» των ΚΟΙΝΣΕΠ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα «υπερασπιστεί» η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και γνωρίζουν ότι σε όποια χώρα εφαρμόσθηκε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τα αποτελέσματα ήταν αντιλαϊκά. Απολύθηκαν εργαζόμενοι στους Δήμους, ιδιωτικοποιήθηκαν δημοτικές υπηρεσίες, αυξήθηκε η επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για υπηρεσίες, που τις έχουν ήδη πληρώσει μέσω φόρων και δημοτικών τελών.
Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί – όσο «ανεξάρτητοι» ή «αυτόνομοι» και αν δηλώνουν – είναι πλήρως εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο.

Για άλλη μια φορά, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατήγγειλε ότι η Δημοτική αρχή παραχωρεί μηχανήματα του Δήμου Ελευσίνας σε εργολάβους (π.χ. στην Ανακύκλωση) και μάλιστα με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου.
Στην καταγγελία αυτή κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής αρχής δεν τόλμησε να απαντήσει. 

Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η Δημοτική αρχή είναι υπηρέτης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της Ελευσίνας και της Μαγούλας να ψηφίσουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους για το που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.
Να εκλέξουν αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα δεκάδες κενά στις υπηρεσίες του Δήμου και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές – ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.