Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Συγκέντρωση στη Πλατεία Μικρασιατών στο Συνοικισμό.

Συγκέντρωση στη Πλατεία Μικρασιατών στο Συνοικισμό πραγματοποίησε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, με θετικό σημείο τη συμμετοχή κατοίκων που έρχονται για πρώτη φορά σε συγκέντρωση μας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Αγγελόπουλος, κάτοικος του Παραδείσου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαρδαβάκης Μανώλης, νοσηλευτής στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
«Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, χρειαζόμαστε δήμαρχο, περιφερειάρχη και συμβούλους αγωνιστές που μαζί με το λαό θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Θα αξιοποιήσουν τις υποδομές και δυνατότητες του δήμου και της περιφέρειας για να ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες.
Για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τις λαϊκές κατοικίες και τα μικρομάγαζα και να απαλλαγούν πλήρως οι άνεργοι. Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε στο δήμο.
Να διεκδικήσουμε μαζί κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν αναγκαία έργα που λείπουν στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας και θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.
Να αξιοποιηθούν οι υποδομές και το προσωπικό του Δήμου για να δίνεται ένα μικρό γεύμα σε όλους τους μαθητές των σχολείων και των νηπιαγωγείων.
Να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις υπηρεσίες του Δήμου και να βρουν δουλειά και άνεργοι. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
Να κατασκευασθούν δημόσιοι δωρεάν βρεφονηπιακοί – στην Ελευσίνα υπάρχει μόνο ένας - και παιδικοί σταθμοί – οι σημερινοί δεν επαρκούν – και να μην αποκλείονται τα παιδιά των ανέργων.
Να υπάρχει ενημέρωση γονέων και παιδιών για τα ναρκωτικά. Να στηριχθεί η πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση των ναρκωτικών σε Ελευσίνα και Μαγούλα.
Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Να αναβαθμισθεί η υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία. Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στη Μαγούλα. Να μην κλείσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, να στελεχωθούν με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, για να μην κλείσουν και εκεί κλινικές και τμήματα.
Να στηρίξουμε με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς τους εθνικοτοπικούς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης, την ενίσχυση της ερασιτεχνικής λαϊκής πολιτιστικής – αθλητικής δραστηριότητας.
Να μην επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι και ολόκληρη η παραλία. Να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα και μισοβυθισμένα πλοία που μολύνουν τη θάλασσα και κάνουν επικίνδυνη τη ναυσιπλοΐα ακόμα και μέσα στο λιμάνι.
Να πάψει η καταστροφή του περιβάλλοντος από τα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ και τους υπόλοιπους μεγαλοεπιχειρηματίες. Να μεταφερθεί η λειτουργία του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι, με εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο χώρος του ΤΙΤΑΝ, μαζί με αυτόν των διαλυτηρίων του ΣΑΒΒΑ και του ΚΔΑΥ, να διατεθεί για δραστηριότητες αναψυχής και αθλητισμού, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
Ο δήμος να παρεμβαίνει και να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία που επικρατεί σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής.
Να παρεμβαίνει όπου η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ πάει να κόψει το ρεύμα και το νερό. Να μην επιτρέψουμε στις τράπεζες και την Εφορία να κάνουν κατασχέσεις σε λαϊκές κατοικίες.
Για αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που αποτελούμε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, μαζί με άλλους αγωνιστές πρωτοστατήσαμε σε δεκάδες κινητοποιήσεις στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές.
Αυτές τις προτάσεις για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών καταθέσαμε επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν από τη Δημοτική αρχή και τους δημοτικούς σύμβουλους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι τους – όσο «ανεξάρτητοι» ή «αυτονόμοι» και αν δηλώνουν – είναι πλήρως εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο. Πολιτική που ευθύνεται για τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, αφού θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός και όποια θέση μας εμπιστευθείτε στο Δήμο, την Περιφέρεια, την Ευρωβουλή για να δυναμώσουν οι λαϊκές αγώνες και να αξιοποιηθούν οι υποδομές του Δήμου για να ανακουφίσουμε τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.
Φίλες και φίλοι
Σας καλούμε να ψηφίσετε με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα σας. Να αξιοποιήσετε την πείρα σας για το που μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.
Με την ψήφο σας, να εκλέξετε αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Να ενισχύσετε το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές – ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.
Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα κατοίκων του Συνοικισμού με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Συνταξιούχος – Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Ιδ. υπάλληλος – Ταμίας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ Επαγγελματίας
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Εργαζόμενος στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
ΒΡΥΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Νοσηλεύτρια
ΓΚΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Συνταξιούχος
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Άνεργη Τεχνολόγος Γεωπόνος
ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Σπουδαστής στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ
ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Συνταξιούχος Λιμενεργάτης
ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ιδ. υπάλληλος
ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εργαζόμενος στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Ελευσίνας
ΜΟΝΟΧΟΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
ΜΟΝΟΧΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Εκπαιδευτικός – Τοπικός Σύμβουλος Ελευσίνας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Φοιτητής
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Μεταλλεργάτης
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Εργαζόμενος στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ – Πρόεδρος Σωματείου Μετάλλου
ΠΟΤΑΡΗ ΕΛΕΝΗ Άνεργη – Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Συνταξιούχος - Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ
ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εργαζόμενος στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – Μέλος Δ.Σ. Σωματείου
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Συνταξιούχος – Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ